Niet alle ondernemingen en bedrijven zijn gelijk. Sommige bedrijven draaien nog maar net quitte, terwijl andere bedrijven miljoenen euro´s aan omzet genereren. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen het kleine bedrijf wat weinig oplevert en het grote bedrijf wat miljoenen oplevert? In deze blog zullen we een paar eigenschappen van een succesvolle onderneming onder de loep nemen. Natuurlijk is het niet vanzelfsprekend, dat wanneer je aan al deze eigenschappen voldoet, je ook een succesvolle miljoenen omzet zult draaien. Het is echter wel zo, dat je hiermee de kans vergroot op een succesvolle lange termijn omzet en daarmee dus een succesvolle onderneming. 

Werk digitaal 

Een van de belangrijkste ontwikkelingen van de afgelopen decennia, is de digitalisering van informatie en kennis. Deze digitalisering vindt niet alleen plaats in de sectoren die te maken hebben met computers en elektronica. Eigenlijk in allerlei branches en werkzaamheden zul je gebruiken maken van een vorm van digitalisering. Een mooi voorbeeld is administratie. Nagenoeg elk bedrijf, groot of klein, maakt gebruik en is zelfs verplicht om een goede administratie te handhaven. Oudere bedrijven doen dit zo nu en dan nog wel eens op papier, maar ook hier is de toekomst digitaal. Het uitbesteden van de administratie om deze vervolgens digitaal te kunnen inzien, is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld.

Ken je klanten en je markt 

Tegenwoordig is het steeds eenvoudiger om een onderneming te starten. Of je nu als eenmanszaak aan de gang wilt gaan of gelijk een besloten vennootschap opstart: het aantal bedrijven wat mogelijk concurreert binnen jouw niche markt, kan tamelijk groot zijn. Het is daarom dus extra belangrijk dat je weet wat er speelt bij je klanten of je potentiële klanten en wat er aan de gang is voor ontwikkelingen op de markt in het algemeen. Dit houdt dus ook in dat je moet kijken naar de concurrentie en naar de macro economische ontwikkelingen.