Tandheelkundige kronen zijn een geweldige manier voor mensen om orale onvolkomenheden te verdoezelen, zonder dat ze zware, langdurige tandheelkundige ingrepen hoeven te ondergaan. Dit geldt in het bijzonder voor degenen die besluiten dat al hun tanden niet langer aantrekkelijk zijn. Als zij in dit geval alle tanden vervangen zouden krijgen, zou de procedure zowel kostbaar en tijdrovend zijn, om nog maar te zwijgen van de pijnlijke procedure. Sommige mensen geloven misschien dat deze specifieke procedure niet bevorderlijk is. Dat komt omdat, in hun ogen, het verdoezelen van het probleem niets zal oplossen. Daarom is een volledige vervanging de beste weg. Dit is echter niet altijd het geval.

Verkleurde maar prima tand!

Neem bijvoorbeeld iemand die verkleuringen ervaart. Alleen omdat de kleur aan de buitenkant van een tand is veranderd, betekent dit niet dat de hele tand ten dode opgeschreven is. In werkelijkheid zijn er verschillende manieren waarop mensen verkleuring kunnen ervaren, waardoor ze tandheelkundige kronen nodig hebben. Deze zaken hebben absoluut niets te maken met het al dan niet goede mondhygiëne.

Drinken en verkleuringen

Er zijn bijvoorbeeld veel dranken die, als ze te veel worden geconsumeerd na verloop van tijd, ervoor kunnen zorgen dat de tanden van mensen blijvend bevlekt raken. Sommige mensen drinken elke dag koffie, en soms meer dan eens per dag. Dat wil niet zeggen dat er iets mis is met het drinken van koffie. Het is echter bekend en bewezen dat bepaalde soorten koffie na verloop van tijd vlekken en verkleuringen veroorzaken. Daarom hebben sommige mensen tanden die lichtbruin of bruin zijn. Dit is niet noodzakelijkerwijs omdat ze hun tanden niet poetsen of voor zichzelf kunnen zorgen. Het is te wijten aan de vlekken producerende elementen die in sommige van de koffie die ze drinken kunnen zitten. Dus, door het verkrijgen van tandheelkundige kronen, kunnen ze die vlek bedekken zonder zich zorgen te maken over mensen die denken dat ze een slechte mondhygiëne hebben.

Er zijn ook dranken naast koffie die ervoor kunnen zorgen dat mensen hun tanden verkleurd hebben. Dit omvat ook zure dranken zoals frisdrank. Van het zuur in soda is bekend dat het het glazuur op de tanden van mensen wegvreet. Glazuur is een beschermende laag. Het slechte nieuws is dat als dat glazuur eenmaal weg is, het niet meer echt kan worden hersteld. Dit betekent dat het beste wat iemand kan doen, naast het beperken van haar inname van zure dranken, is het verbergen van de verkleuring met tandkroontjes.

Ben je benieuwd welke andere mogelijkheden er zijn om mooiere tanden te krijgen? Vraag het na bij een tandarts! Wij adviseren deze tandarts in Amsterdam, en deze tandarts in Oisterwijk.