Mondhygiënisten zijn gespecialiseerd in het voorkomen van gaatjes en tandvleesaandoeningen. Hij of zij maakt je gebit schoon en behandelt klachten, zoals ontstoken tandvlees. Mondhygiënisten geven je ook advies over hoe je jouw mond, gebit en tandvlees gezond kunt houden. In deze blog vertellen we wat een mondhygiënist is en wat je kan verwachten van een behandeling bij een mondhygiënist.

Taken mondhygiënist

Een mondhygienist Amsterdam zuid is er voor preventieve behandelingen van mondproblemen. Je kunt bijvoorbeeld gaan bij last van  bloedend tandvlees, rood en gezwollen tandvlees, als je vaak gaatjes hebt, bij veel tandsteen of aanslag of bij een vieze smaak of slechte adem. Het kan zijn dat je veel medicijnen gebruikt en daardoor bijvoorbeeld en droge mond hebt. Ook dan kan een bezoek aan de mondhygiënist je helpen. Ook geven mondhygiënisten adviezen over het gezond en schoonhouden van de mond, het gebit en de tanden. Zoals hoe je tandvleesaandoeningen zoveel mogelijk voorkomt en de invloed van wat je eet en drinkt op het gebit. Mondhygiënisten kunnen ook onderzoeken hoe schoon en gezond je gebied echt is. 

Wat kan je verwachten?

Voorbeelden van dingen  die een mondhygiënist doet zijn: voorlichting over aandoeningen in de mond, relatie met de algemene gezondheid en voeding. Ze geven poets adviezen en leren je hoe je moet reinigen tussen de tanden en kiezen. Preventieve behandeling om het gebit te beschermen, bijvoorbeeld bij gevoelige tanden. Mondhygiënisten doen ook mondonderzoek. Zo kunnen ze in opdracht van de tandarts ook kleine gaatjes in tanden en kiezen vullen. Bij een behandeling zou mondhygiënist bijvoorbeeld ook vragen naar jouw gezondheid, in het algemeen naar je eetpatroon.