Je ziet ongelooflijk veel reclames over tandenborstels, tandpasta, nieuwe bleekproducten en methodes. Je vraagt je misschien af, welke manier of product is nu echt het beste? Lees verder om meer te weten te komen over de voor- en nadelen van elektrische tandenborstels ten opzichte van handtandenborstels.

Voordelen van elektrische tandenborstels

Elektrische tandenborstels reinigen je tanden en kiezen beter

Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die elektrische tandenborstels gebruiken over het algemeen betere resultaten hebben voor het reinigen van hun tanden. Hoewel het verschil niet enorm is, betekent het wel dat elektrische tandenborstels een voorsprong hebben op het behoud van een goede mondhygiëne.

Handige opzetstukken

Draag je een beugel? Een veel voorkomende zorg die nieuwe orthodontische patiënten hebben, is hoe ze hun tanden goed kunnen poetsen. Het laatste wat je wilt bij het verbeteren van je glimlach is dat je begint met het ontwikkelen van gaatjes!

Elektrische tandenborstels bieden unieke soorten opzetborstels die ideaal zijn voor het reinigen van moeilijk bereikbare plaatsen, zoals interproximale borstels. Deze kunnen niet alleen worden gebruikt om te helpen reinigen rond je beugel, maar kunnen ook worden gebruikt als aanvulling op flossen en poetsen voor de moeilijkste oppervlakken in je mond.

Voordelen van handtandenborstels

Gemakkelijk mee op reis

Handtandenborstels zorgen ervoor dat je je tanden en tandvlees schoon kunt houden zonder dat je iets anders dan water nodig hebt. Ze zijn meestal kleiner, lichter en gemakkelijker op te bergen.

Goedkoop

Tandenborstels moeten vaak worden vervangen. Of de borstelharen nu versleten zijn, je hem kwijt bent geraakt of hij op de grond is gevallen, je moet hem regelmatig vervangen. Een handtandenborstel is best goedkoop en kun je voor minder dan een Euro kopen.

Wat is goed voor jou?

Zijn elektrische tandenborstels dus beter dan handtandenborstels? Het hangt er allemaal van af! Als het enige waar je om geeft is dat je je tanden schoon houdt, dan werkt elk type tandenborstel voor jou. Hoewel elektrische tandenborstels je tanden schoner kunnen maken, is hun echte voordeel het gemak, de consistentie en de extra functies. Voor meer informatie en advies raden we altijd aan om een persoonlijk advies te vragen bij je tandartspraktijk op basis van je gebit en wensen.